Aika: Maanantai 23.5.2016 klo 11.30 – 16.45 ohjelma, vapaata yhdessäoloa → 18.00
Paikka: Ravintola Palace, Eteläranta 10, 10. kerros, Helsinki
Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi odotettuun kesäseminaariimme.
LIIKETOIMINNAN MUODONMUUTOS JA KANSALLISEN KILPAILUKYVYN KEHITTÄMINEN
Miten vahvistaa Suomen kilpailuasemaa globaalissa kilpailussa ja luoda uudistuva Suomen menestystarina? VTT:n kansallisissa tutkimuksissa on todettu, että ”teollisella aikakaudella kehitetyt liiketoiminnan johtamisen ajattelutavat, menetelmät ja välineet ovat tehottomia tietoon perustuvassa tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä”.
Haasteena onkin, miten yritysten ja muiden organisaatioiden tulisi rakentaa moniulotteisia liiketoimintaverkostoja, ylivoimaisia liiketoimintamalleja ja uudistaa johtamista. Tämä on iso haaste myös uudistuvalle konsultoinnille.
Seminaariin ovat tervetulleita sekä liiketoiminnan että julkisen hallinnon johto- ja kehittämistehtävissä toimivat konsultit, asiantuntijat ja johtajat.
Kesäseminaarin puhujaesittelyn löydät kutsun lopusta.
Ohjelma
11.30 Kevyt salaattilounas
12:00 Tilaisuuden avaus, LJK – hallituksen puheenjohtaja Timo Silén
Suomi stagnaatiosta uuteen nousuun, mutta millä eväillä? – alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM
Kansallisen kilpailukyvyn kehittämisen menestystarina – case Singapore – Timo Silén, LJK
Kansallinen kilpailukyky: näkökulmia Suomen kansallisen liiketoimintajärjestelmän uudistamiseen – Professori Kari Lilja, Aalto-yliopisto, Kauppakorkeakoulu
13.30 Kahvitauko
14.00 Ekosysteemit ja verkostojen parviäly – Tulevaisuuden liiketoiminnan suuntaviivoja – Katri Valkokari, Principal Scientist, Dr., VTT Business ecosystems
Liiketoimintamallien kehittäminen kilpailuedun lähteeksi – Otto Mäkelä, Tutkijatohtori, Aalto-yliopisto
Mitä tarkoitetaan johtamisen orkestroinnilla vietäessä läpi liiketoiminnan muodonmuutoksia – Johan Wallin (D.Sc. & M.Sc.) – Managing Partner, Synocus Oy
16.30 Tilaisuuden yhteenveto – Tulevaisuuden liiketoiminnan kehittämisen suuntaviivoja
16.45 Tilaisuus päättyy – mahdollisuus jäädä keskustelemaan ja verkostoitumaan → 18.00
Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua vapaamuotoiseen ja omakustanteiseen ajatusten vaihtoon Palacen aurinkoisella terassilla.
Ilmoittautuminen
Ota uusiutumisen haaste vastaan ja ilmoittaudu 30.4.2016 mennessä.
Osallistuminen ja peruutusehdot
Tilaisuus sisältyy LJK:n jäsenille jäsenmaksuun. Ulkopuolisille tilaisuuden hinta on 250,00 € (+ ALV 24 %). Hinta sisältää tilaisuuden ohjelman ja ohjelmaan merkityt tarjoilut. Ryhmäalennus -20 % yli 3 hengen ryhmille.
Tilaisuuteen ilmoittautuneilta peritään saapumatta jättämisestä ”no show” maksu 200 € (+ ALV 24). Tilaisuuteen saapumisen voi perua ilman kuluja kaksi viikkoa ennen tilaisuuden ajankohtaa.
Lisätietoja seminaarista saat LJK:n hallituksen jäseneltä Tapio Varikselta, 040 580 5444.
Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestäjä Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry on vuonna 1960 perustettu liikkeenjohdon konsulttien ja konsulttiyritysten toimialajärjestö. LJK on aktiivinen vaikuttaja liiketoiminnan ja konsultoinnin toimintaedellytysten kehittämisessä niin kansainvälisti kuin kotimaassakin. LJK on suomalaisen yhteiskunnan ja yritystoiminnan kilpailukyvyn puolestapuhuja. LJK edistää eettisesti kestävää toimintatapaa johdon konsultoinnissa.
KESÄSEMINAARIN MAINEIKKAAT PUHUJAT HAASTAVAT UUDISTAMAAN AJATTELUA
Alivaltiosihteeri Petri Peltonen, TEM
TkL Petri Peltonen toimii alivaltiosihteerinä työ- ja elinkeinoministeriössä. Vuosina 2007–2015 hän toimi osastopäällikkönä TEM:ssä elinkeino- ja innovaatiopolitiikan sektoreilla. Ennen ministeriöuraansa Peltonen työskenteli johtotehtävissä Tekesissä vuodesta 1996. Vuodet 1989–1995 hän toimi teknologian kehittämistehtävissä Euroopan avaruusjärjestö ESA:ssa Alankomaissa sekä elektroniikkateollisuudessa Suomessa.
Toimitusjohtaja Timo Silén, Innovation Networks Oy
Timo Silen on Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n hallituksen puheenjohtaja ja hän on toiminut Suomen johtavien yritysten strategia- ja kehittämiskonsulttina yli 25 vuotta ja hän on toiminut myös mm. johtamisen professorina. Timo on kirjoittanut useita johtamisen alan kirjoja ja hän on toiminut pitkään myös Aasian markkinoiden konsulttina.
Professori Kari Lilja, Aalto-yliopisto
Kari Lilja on toiminut organisaatiot ja johtaminen –oppiaineen professorina 1990-luvun alusta alkaen ja toiminut johtamisen laitoksen johtajana useissa eri vaiheissa. Vuodesta 1996 alkaen hän on toiminut Certified Management Consultant (CMC) –sertifiointi-ohjelman hallinnollisena vastuuhenkilönä. Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella vuoden 2013 syyskuuhun saakka, jolloin hän siirtyi emeritus-rooliin. Kari on ollut kansallisia liiketoimintajärjestelmiä koskevan kansainvälisen vertailevan tutkimus-ohjelman käynnistämisen ja toteuttamisen ydinryhmässä 1980-luvun lopulta alkaen.
Tutkijatohtori Otto Mäkelä, Aalto-yliopisto, tuotantotalouden laitos
Tekniikan tohtori Otto Mäkelä on työskennellyt projektipäällikkönä ja tutkijana useissa liiketoimintamallien, palveluiden ja liiketoimintaprosessien tutkimus- ja kehityshankkeissa. Tällä hetkellä hän tutkii ja kehittää asiantuntijoiden tiedon hyödyntämistä uusien liiketoimintamahdollisuuksien luomisessa.
Johtava tutkija Katri Valkokari, VTT Ekosysteemit
Tekniikan tohtori Katri Valkokari toimii FIMECC REBUS- ohjelman ohjelmapäällikkönä ja useiden VTT:n tutkimusprojektien vastuullisena johtajana tai projektipäällikkönä. Katrilla on yli 15 vuoden kokemus liiketoimintaverkostojen käytännön kehittämistyöstä. Hänen tutkimusalueena on verkosto- ja innovaatiojohtaminen ja hän on julkaissut aihepiiristä useita tieteellisiä artikkeleita, kirjoja, sekä käytännön johtamisen työkaluja.